Let's Memorize The Symbols Of The Elements

26.11.2019 205

Projemiz Adnan Menderes Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmenimiz Emine Evrim Arlı Konu rehberliğinde yürütülmektedir.

Birleşmiş Milletler tarafından 2019 yılı periyodik tablo yılı olarak belirlendi. Bizde bunu kutlamak adına konu ile ilgili bir poje yapmak istedik. Müfredatımızda periyodik tabloda bulunan ilk 20 element ve günlük hayatta ismini duyduğumuz yaygın elementlerin sembollerini ezberlenmesi gerekmekte. Buda öğrencilerimizin çok zorlandıkları bir durum. Nasıl ezberletebiliriz sorusuna karşılık bu projeyi hayata geçirme kararı aldık. Oyun çocukların en doğal öğrenme ortamı olduğu için müfredat konularını öğrenmede de en önemli yardımcı yine oyundur. Öğrenci seviye ve yeterliliklerine uygun oyunlar geliştirip bunları dersimizde kullanarak oyunların öğrenmedeki etkisini gözlemlemeyi amaçladık. Ayrıca bilimsel ifadelerin tüm dünyada ortak olduğunu fark etmeleri için başka ülkeler ile ortak bir proje yaparak öğrencilerimizin farkındalıklarını artırmak istedik.

18-11-201918-11-2019